BOOK NOW ТОП ОФЕРТИ
bg   en   ru  
За резервации
+359 878 963 923, +359 876 487 112
siriusbeach@gmail.com

Хамам и Парна Баня


Първото действие на топлината
е разширяването на кръвните тела, което веднага подобрява кръвообращението, създавайки положителен тонизиращ ефект. Порите на кожата също се разширяват, позволявайки дълбоко прочистване на кожата и чрез прочистването, кожата става по-еластична и по-сияйна. Заедно с обновяването на клетките, парата има и успокояващ ефект върху проблемите на кожата, намалявайки акне и дерматит.

Хамама благоприятно въздейства и на локални мускулни възпаления и болки, тъй като по-добрата циркулация на кръвта допринася за оксидирането на засегнатите части на тялото, което води до мигновенно намаляне на болката и по-бързо заздравяване. Топлината допринася за премахването на симптомите на настинка, отпушвайки носа. Токсините като соли, алкохол, никотин, холестерол, тежки метали и други инванзивни организми, се изхвърлят от организма.


Парната баня е една от най-разпространените СПА процедури и има защо. Ползите, които могат да се извлекат от честото ползване на парната баня са многобройни.

Тя разширява кръвоносните съдове. Така до кожата стига повече кръв и се подобрява кръвоснабдяването. В този смисъл не са препоръчителни за хора с разширени вени.
Увеличава се отделянето на течности при изпотяването – тялото се очиства от токсини.
Има лечебно действие - при мускулна треска, леки мускулни болки. Съчетанието с масаж е отлична комбинация.
Премахват се мъртвите клетки и мазнините – тялото освежено и тонизирано. Порите се отварят и клетките на епидермиса се регенерират.
Парната баня действа отлично при едновременно прилагане на антицелулитни терапии.
След парна баня различните козметични средства проникват по-добре в кожата и са по-ефикасни. Затова тя се съчетава с много разкрасителни процедури.
Парната баня прочиства дихателните пътища – от народната медицина до модерните козметични салони е добре известно въздействието на различни лечебни инхалации.
Акватерапията действа отпускащо, рекласиращо, освещаващо. Душът след нея обикновено е по-хладък и тонизира неимоверно.
SIRIUS RESIDENCE SHIP SIRIUS