BOOK NOW ТОП ОФЕРТИ
bg   en   ru  
За резервации
+359 878 963 923, +359 876 487 112
siriusbeach@gmail.com

ЗАКРИТ БАСЕЙН С БИО ТЕРМАЛНА МИНЕРАЛНА ВОДА

СЪСТАВ И ПОЛЗИ НА МИНЕРАЛНАТА ВОДА 
 
 
Минералните извори се използват от векове в медицината. Първи според историческите данни Хипократ започва да използва  термалната вода за лечебни цели. Терапевтичните свойства се делят на три етапа: механичен, термален и химичен. Механичното движение  се дължи на плавателността  и хидростатичното напрежение. Термалният ефект се получава от разликата между температурата на водата и тази на човешкото тяло и химичните свойства произлизат от проникването на многобройните минерални частици чрез кожатта в организма.

Минералната вода, която захранва вътрешния БИО ТЕРМАЛЕН МИНЕРАЛЕН басейн в СПА център "Сириус", извира от дълбок термален извор, разположен непосредствено до хотел Сириус Бийч. Изворът е с голям дебит 250 l / min, а температурата на водата е 45 градуса. Минералната вода захранва вътрешния басейн директно, без да се подгрява допълнително. За комфорта на гостите водата се охлажда до 38º преди да постъпи в басейна. По този начин, след като водата НЕ се третира химически, лечебните й свойства остават непроменени.

Съставът на минералната вода, която извира при нас е следният:

 

На база на физико-химичния анализ и проведените проучвания с минералната вода, използвана в СПА център "Сириус Бийч" в к.к. Св. Св. Константин и Елена е установено, че тя е благоприятна за:
 
Външно балнеолечение и балнеопрофилактика при следните заболявания:
  • опорно-двигателния апарат (дегенеративни и възпалителни (в ремисия) ставни заболявания - артрити, спондилоартрити, артроза, ревматоиден артрит, анкилозиращ спондилоартрит и др.);
  • периферната нервна система ( дископатии, радикулити, плексити и др.);
  • ортопедични и травматологични (за раздвижване при посттравматични и постоперативни състояния);
  • кожни (хронични неспецифични дерматити, атопични дерматити и др.);
  • гинекологични (хронични неспецифични аднексити и др.).
 
SIRIUS RESIDENCE SHIP SIRIUS