BOOK NOW ТОП ОФЕРТИ
bg   en   ru  
За резервации
+359 878 963 923, +359 876 487 112
siriusbeach@gmail.com

Рефлексотерапия

Основана на принципа, че всички системи, органи и жлези в тялото са проектирани върху рефлексни зони и точки, техниката на рефлексотерапия цели чрез масаж на тези зони и точки да подобри цялостното състояние на тялото и да свали напрежението от целия организъм.

Първостепенен ефект от рефлексотерапията е релаксацията, която води до подобряване на кръвоснабдяването и функциите на нервната система, възстановявайки хомеостазата на всички телесни функции на организма. Ключова дума за успешната рефлексотерапия е „хармония” – целта е организмът да бъде в синхрон и да работи нормално, като системите му хармонично да се допълват и да отстраняват чувството за отпадналост и неудобство.

Самата рефлексотерапия споделя много общи принципи с акупунктурата, но без да включва в себе си употребата на игли. Има благоприятно въздействие върху редица болестни състояния, като чрез натиск върху определени места от тялото (дланите, ушните миди, лопатките, областта на гръбначният стълб и др.) отстранява болката в други части, които рефлектират в съответната зона. Практиката показва, че ходилата реагират по – добре на натиск и са се установили като основна терапевтична област при прилагане на рефлексотерапия.

SIRIUS RESIDENCE SHIP SIRIUS